Dragen we wel de goeie beha?

april 30, 2015 Geschreven door Marlou - Geen reacties

de juiste beha

 

TIP 1

Het maakt niet uit hoe oud je bent, hoe laag je borsten hangen, hoe groot ze zijn, met de juiste maat beha
zit het midden van je borsten ook in het midden tussen je schouder en je elleboog!

TIP 2

Een beha koop je altijd op het wijdste haakje, want als het elastiek slijt wil je graag wat ruimte hebben om strakker te doen. Zit hij perfect op het strakste haakje? Dan heb je een kleinere bandmaat nodig en daarmee een grotere cup.

TIP 3

De steun moet voor 90% vanuit de band komen, als je de schouderbandjes nodig hebt om de dames hoog te houden zit hij niet goed, de omvang zal te wijd zijn en de cup te klein. Dus heb je na een paar uur dragen rode striemen op je schouders? Dan vertrouw je teveel op de schouderbandjes. Ditzelfde geldt voor dames bij wie de schouderbandjes de hele tijd afzakken.

TIP 4

De beugels moeten voorbij de inplant van de borst zitten. Dat betekent bij de meeste borsten al snel dat de beugel onder je arm zit, richting de oksel. Dit zorgt er ook voor dat je zo goed als geen bobbels krijgt. De band begint namelijk voorbij je borst dus ligt mooi plat tegen je lijf aan. De reden voor beha vetblobs is meestal juist een te grote band, hoe raar dat ook klinkt.

TIP 5

De beugels middenvoor horen plat tegen je lijf aan te zitten. Leg twee vingers middenvoor onder de beugels en trek. Als je daar teveel ruimte hebt dan is de maat verkeerd.

TIP 6

Als je de juiste maat beha aan hebt maakt de onderkant van je borsten vanaf de zijkant gezien een hoek van 90 graden met je ribben, ook als daar wat meer vet op zit.

TIP 7

Als je over een goede beha een strak shirt aantrekt krijg je nooit bobbels die uit de cup floepen. Heb je wel van die vervelende bobbels dan is de cup te klein en de omvang te groot.

TIP 8

De rugband moet in een rechte lijn rond je lijf lopen.Als de band aan de achterkant hoger zit is de omvang te groot en de cup te klein.

TIP 9

Kun je de rugband meer dan een paar cm naar achter trekken als hij op het wijdste haakje zit? Dan is de omvang te groot en de cup te klein.